Russkaya Tsvetnaya Bolonka kennel   "Het Haskerhuske"

Peter en Janny Wierda     Erica (Dr)
 

Home

Over ons Rasinfo Honden Puppy's Links

 
Sinds ons trouwen hebben we al honden, in 1973 kregen we onze eerste hond deze kwam uit het asiel en zij bleek daar gedekt te zijn dus zo'n 6 weken nadat wij haar in huis hadden waren we in het "gelukkige" bezit van 10 honden oftewel moeder en 9 pups.
We hadden gelukkig een zeer vriendelijke buurvrouw die ervaring had met fokken, dus die heeft geholpen met de bevalling, want dat was voor ons compleet nieuw.
Dit was natuurlijk niet de bedoeling, want als je allebei werkt kun je geen nest groot brengen. Omdat Peter toch thuis was na een ernstig auto ongeluk konden we het gelukkig allemaal regelen en ook de buurvrouw hielp waar ze kon.

Onze tweede hond kwam bij een zeer dubieus adres vandaan, achteraf was het gewoon een handelaar met prachtige kletsverhalen waarom er geen stamboom bij de hond zat. Deze hond werd door zware HD en een chronische nierziekte maar 2,5 jaar.

Door deze negatieve ervaringen besloten we om het anders te doen, en zijn we op zoek gegaan naar een ras wat ons aansprak en kwamen we uit op de Bouvier des Flandres en zijn we dus ook bewust op zoek gegaan naar een fokker die wist waar hij mee bezig was.

Die eerste onverwachtse ervaring met het hebben van een nest en de liefde voor het ras deed ons besluiten om met dit ras te gaan fokken en we hebben bijna 10 jaar bouviers gefokt en geshowd, maar wegens gezondheidsredenen van Peter zijn we in 1988 op zoek gegaan naar een kleiner en handzamer ras, want een Bouvier is grote hond en vraagt veel onderhoud en de nesten zijn ook groot en bewerkelijk. Daarnaast werd er zoveel met dit ras gefokt (en lang niet altijd op een verantwoorde manier) dat het niet meer leuk was.

 
     
 

1999
 

 
  En zo kwamen we bij de Nederlandse Schapendoes, een kleiner ras maar net zo leuk als de Bouviers. in 1991 kregen we ons eerste nest en tot op de dag van vandaag fokken we we nog steeds met veel plezier met schapendoezen. We hebben met dit ras ook heel veel hondententoonstellingen bezocht, met overweldigende successen.
Honderden keren beste reu of beste teef en beste van het ras met tientallen kampioenschaptitels zoals Europese- en Wereldkampioenen in binnen en buitenland.
De laatste jaren bezoeken we geen tentoonstellingen meer i.v.m. gezondheidsproblemen mijnerzijds. We blijven met schapendoezen fokken, maar alleen zullen we wat minder schapendoezen aanhouden. 
 
   


puppykamertje
 


of in rennetje in de keuken
 

  Hier worden ze geboren en blijven ze tot ze naar hun nieuwe eigenaar mogen
 
 

buiten1

buiten2


buiten3 


en hier mogen ze buiten spelen in ons puppykenneltje
 

 
  En dat is ook de reden dat we nu onze kleine Bolonka's hebben gekocht, ik kan niet meer met de schapendoezen wandelen e.d. maar wel met dit kleine spul. De Bolonka is in formaat een klein hondje maar dat weet hij zelf niet, hij heeft minstens zoveel lef als een Schapendoes, eigenlijk zelfs meer. En dat is ook wat ons in dit ras zo aantrekt, het is een vrolijke blije hond, net zoals de Bouvier en de Schapendoes, alleen omdat hij zoveel kleiner is, is hij gemakkelijker in de verzorging.

We zijn lid van de "Europäischen Rassehund Verein" en fokken volgens de fokregels van deze vereniging.

Naast het hebben, verzorgen en fokken van honden, hebben we nog een passie en dat is "reizen" met onze Camper en dat doen we dus MET al onze honden.
 
     
 


en als we geen puppy's hebben gaan we met de hele club op pad  in ons "zomerhuis"
 

 


 


 

     


Last updated 30-11-2018  © Het Haskerhûs  webdesign J.W.G.  disclaimer